Päť týždňov v balóne - Verne, Jules 1828-1905; Felix, Jozef; Veselý, Milan (Bratislava Mladé letá, 1975)
Sangvinický doktor s jeho skeptickým škótskym priateľom Kennedym a verným sluhom Joeom prejsť svojim originálnym balónom väčšiu časť Afriky a tým potvrdiť, prebádať a zhrnúť prieskumy Afriky od predchádzajúcich cestovateľov. Z Anglicka ich odvezie loď cez Mys dobre nádeje na Zanzibar. Koniec trasy v Afrike bude niekde v juhozápadnej Sahare.
Rozlož. ilustr. na tit. liste, front. a predsádkach. Pre čitateľov od 11 rokov. Pozn. a vysvetl.
Keywords: deti a mládež -- dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov