Perla z Moabu. 2. - Afshar, Tessa (Perla, 2014)
Chudobná vdova Rút bez blízkych citových väzieb s rodinou, z ktorej vzišla, opúšťa svoj ľud a odchádza so svojou milovanou hebrejskou svokrou Noemi do Izraela. Pomáha jej obnoviť dom, z ktorého Noemi pred rokmi odišla spolu s manželom a dvoma synmi, o ktorých ju neskôr obrala smrť. Obe ženy sú už bez zásob a Rút, rozhodnutá ochrániť ich pred hladom, využije všetko, čo jej zostalo ľ mocný chrbát a odhodlané srdce ľ a paberkuje klasy, ktoré zostali na poli po žatve.