Piesok si nič nepamätá. Pelech filozofa - Scerbanenco, Giorgio (Zelená knižnica, 1988)
Kniha obsahuje dva skvelé talianske krimi-romány so spoločensko- kritickým pozadím: Piesok si nič nepamatá ľ detektívny príbeh s ľúbostnou zápletkou. Pelech filozofov ľ tento román sa nedá porovnať s nijakým zo Scerbanencových románov. Zápletka príbehu záhadne zmiznutej dievčiny vyvrcholí skutočne neočakávane aj pre znalca tohto žánru..