Pod krídlami smrti - Hoffman, Paul; Jedinák, Michal; Bergting, Peter (Ikar Bratislava, 2013)
Thomas Cale, smrtiaci anjel sužovaný záhadnou chorobou, sa lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl ľ človek ľ zmizne z povrchu planéty.
Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu pre spojenecké vojská s hlavným štábom v Španielskom Leedse. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell Materazziovej. Sníva o živote v ústraní, no zdá sa, že mu nie je súdený. Politické intrigy na Caleovej strane barikády sa stupňujú, chvíľami nie je isté, kto je jeho skutočný nepriateľ ľ či nenávidený Bosco, ktorý chlapca v hĺbke duše stále zbožňuje, alebo jeho vlastní spojenci.
Záver trilógie Paula Hoffmana spája nitky príbehu z dvoch predchádzajúcich románov. Osud hrdinov sa zavŕši. Kruh sa uzatvára. Anjel skazy rozprestrie krídla a celý svet zadržiava dych pred rozhodujúcou bitkou.
Záverečný diel trilógie Ľavá ruka Boha
Keywords: SCI-FI, FANTASY