Podhorská dedina Poviedky zo života vidieckeho ľudu - Němcová, Božena; Rapoš, Gabriel; Ondreička, Karol (Bratislava Mladé letá, 1980)
Dej románu Podhorská dedina je zasadený do krásneho rázovitého kraja v okolí Domažlíc, kam sa na ceste za prácou dostali aj slovenskí drotári Mišo a Jano. Romantický sentimentálny príbeh zaujme určite aj dnešných mladých čitateľov a najmä čitateľky opravdivosťou a vrúcnosťou citu i neprikrášlenou drsnosťou skutočného života a prudkosťou vášní.
Rozlož. ilustr. tit. list. Vysvetl. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: deti a mládež; Beletria nad 10 rokov