Poplach na Kováčskej ulici - Řezáč, Václav (Klub mladých čitateľov, 1964)
Autor chcel touto knižkou povedať oveľa viac. Autor sa nesnažil iba ukázať českým deťom, že tam a tam, v istej pražskej uličke, živorí toľko a toľko ľudí a že tento bolestný zápas o každodenný kúsok chleba im ešte strpčuje zdierač Bočan, proti ktorému podnikol úspešný útok čestný a smelý Frantík Severýn..