Povesti o slovneských hradoch - Moravčík,Štefan (Matica slovenská, 2010)
Pod čarovným prútikom vynikajúceho rozprávača ožívajú opustené hradné múry. Podivné zvuky sa nesú zo starých mučiarní a hladomorní, vŕzgajú pánty zabudnutých truhlíc v katakombách, biele panie tancujúcich na cimburiach...