Pozvi ma do jasných diaľav - Šukšin, Vasilij (Štafeta, 1978)
Prózy Pozvi ma do jasných diaľav a Hľadisko sú práce rozdielneho žánru, rozdielnych umeleckých postupov, no s rovnakým zameraním na aktuálne mravné problémy.