Pravda o afére Harryho Queberta - Dicker, Joel (Slovart, s.r.o, 2014)
Úspešný mladý spisovateľ Marcus Goldman prechádza tvorivou krízou, písanie sa mu nedarí, zato termín odovzdania rukopisu súri čoraz väčšmi. Obráti sa teda na svojho bývalého profesora Harryho Queberta ľ aj on je slávnym spisovateľom, no žije už v ústraní na vidieku. Profesor pozve Marcusa k sebe, debatujú o živote, o písaní, až kým vidiecku idylku nenaruší udalosť, čo všetko zvráti: Queberta obvinia z vraždy dievčaťa, ktoré je nezvestné už tridsať rokov, a jeho mŕtvolu nájdu zakopanú pred profesorovým domom. Marcus je presvedčený o nevine svojho mentora, namiesto písania sa pustí do pátrania.