Príšerná veda - Totálne ohromujúca čokoláda - MacDonald, Alan (Slovart, s.r.o, 2013)
Čo je vlastne čokoláda? Najprv to bol zvláštny horúci nápoj, ktorým sa opíjali Aztékovia. Potom ju získali Španieli, ktorým zachutila až tak, že ju po stáročia držali v tajnosti. A dnes bez jej lahodnej chuti nedokážeme žiť. Tento horkosladký sprievodca svetom čokolády podráždi chuťové poháriky nejedného milovníka kakaa. Stretni aj ty pani, ktorá neje nič iné, len čokoládu, či bláznivého vynálezcu, čo vyrobil čokoládovú lyžičku na nechutné lieky. Ničoho sa neboj a priprav si poriadnu zásobu čokolády, kým sa budeš prehrýzať touto supersladkou knižkou. Vnútri objavíš niekoľko hrôzostrašne príšerných čokoládových receptov!