Programovanie pre deti - Vorderman, Carol (SLOVART, 2022)
Kniha Programovanie pre deti je určená všetkým mladým záujemcom, ktorí chcú hlbšie preniknúť do sveta počítačových programov, hier a aplikácií. Pomocou prehľadných postupov a grafických návodov uvedených v tejto knihe aj úplní začiatočníci zvládnu základy programovania v jazykoch ScratchTM 3.0 či PythonTM a budú v nich schopní vytvárať jednoduché hry a zábavné animácie. Okrem toho sa naučia, čo sa nachádza vnútri počítača, ako funguje internet, nájdu tam informácie o ďalších programovacích jazykoch či užitočných programoch a tiež sa dozvedia, ako vznikajú aplikácie a počítačové hry.