První plavba - Melville, Herman (Knihy odvahy a dobrodružství, 1965)
Wellingborough Redburnov sníva o plavbe po mori. Jeho sny sa splnia a on na vlastnej koži spozná ťažkú prácu námorníkov a zažije mnohé dobrodružstvá .. Dobrodružný román o živote námorníkov a príhodách z námorných ciest niekedy na začiatku 19.storočia.