Ranč na Červenom vrchu - McGuire, Jamie (Fortuna Libri, 2014)
re Scarlet, ktorá sama vychováva dve dcéry, je každý deň boj. Nathan má manželku, ale nespomína si, aké je byť zaľúbený. Domov chodí len kvôli svojej dcérke Zoe. Mirandinou najväčšou starosťou je, či sa do jej malého volkswagena zmestí jej sestra a ich priatelia, pretože si chcú pred skúškami cez víkend oddýchnuť na vidieku.
Keď sa začnú objavovať správy o prepuknutí nákazlivej a smrteľnej choroby, títo obyčajní ľudia čelia neobyčajným okolnostiam a odrazu sa ich osudy prepoja. Len čo pochopia, že epidémiu nepredbehnú, zúfalá Scarlet, Nathan a Miranda vyhľadajú úkryt na osamotenom ranči na Červenom vrchu. Emócie sú čoraz silnejšie, lebo všetci sa musia vyrovnať s novými aj so starými vzťahmi zoči-voči desivému nepriateľovi, ktorý si už nepamätá, aké je byť človekom.
Láska si aj v čase výborne vykreslenej apokalypsy nájde spôsob, ako prežiť. No čo sa udeje, keď ten, za ktorého by ste položili život, sa stane tým, ktorý by vás mohol zničiť?
Keywords: Dobrodružstvo, thrillery; Krimi a detektívky