Reportáž spod šibenice : Vo väzení gestapa na Pankráci na jar 1943 - Fučík, Július (Klub mladých čitateľov, 1981)
Toto dielo bolo písané autorom, keď bol vo väzení, jeho žena ho hľadala no neskoro, bol už totáž popravený. Dozvedela sa však o listoch, ktoré si od dozorcu zobrala a vzniká táto kniha. Toto vydanie je však ešte doplnené ďalším lístkom rukopisu Juliusa Fučíka z väzenia, ktorý sa našiel až na jar roku 1946.