Rezistencia - Roth, Veronica; Guričanová, Elena (Slovart Bratislava, 2012)
NAJPOPULÁRNEJŠIA DYSTOPICKÁ SÉRIA SÚČASNOSTI DIVERGENCIA ľ REZISTENCIA ľ EXPERIMENT.
Päť frakcií, päť rôznych spôsobov života. Každý šestnásťročný obyvateľ mesta si musí jednu zvoliť. Toto rozhodnutie ovplyvní ich životy, lebo frakcia je ich rodina, frakcia je viac než krv. Beatrice "Tris" Priorová sa rozhodne vzoprieť svojej rodine, opustiť svoju rodnú frakciu. A keď sa začnú rozpletať pavučiny kolosálneho sprisahania, napohľad dokonalá spoločnosť môže skončiť v troskách v zlomku sekundy.
Rezistencia - pokračovanie úspešnej série Divergencia, ktoré novým dielom nekončí. Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť ľ alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.
brožovaná väzba - paperback
Keywords: Beletria nad 10 r; Sci-fi, fantasy; 15+