Semienka vášne a Štvrtý rozmer - Puškáš, Jozef; Marčok, Viliam; Bača, Bohumil 1943-; Blažo, Pavol (Bratislava Smena, 1986)
Jozef Puškáš vo svojich prózach opisuje svet z jeho vnútornej rozpornosti a človeka vníma ako veľmi komplikovanú bytosť. Veľmi podrobne sleduje a analyzuje vnútorné stavy a myšlienkové pochody dnešného človeka. Jeho prózy sú realistické, no nevyhýba sa ani groteskným, až absurdným prvkom, ktoré majú kritickú funkciu
Rozlož. ilustr. tit. list. Semienka vášne - 1. vyd., Štvrtý rozmer - 2. vyd.
Keywords: Poviedky