Senzačné dievča - Dušková, Danielle (Východoslovenské vydavateľstvo, 1990)
Román pre čitateľov od 12 rokov. Hlavnou hrdinkou je 15-ročná Adina, ktorá prichádza do Prahy a svojou nečakanou návštevou prekvapí hostiteľov. Svieže, vtipné dialógy, kritika malomeštiactva...