Schovaný, neschovaný, idem - Heriban, Jozef; Šimončík, Branislav (Herial Bratislava, 2011)
Poviedkový román
Po bestselleroch Intimita vlkov, Posadnutosť a Ružový trojuholník, vydáva spisovateľ a scenárista Jozef Heriban poviedkový román Schovaný, neschovaný, idem. Originálny zmysel pre humor, dráždivá sexualita, kompozičné novátorstvo, ale aj prekvapujúce prechody z reality do absurdity sú zárukou neopakovateľného čitateľského zážitku.
Heribanove postavy sa hrajú na skrývačku. Vystierajú ruky, aby sa dotkli niekoho blízkeho. Stále znovu a znovu hľadajú vo svojom živote lásku, nehu, pravdu a porozumenie.
Desať, dvadsať, tridsať
začal Gašpar kričať
že ho brucho bolí
zjedol kilo soli...
Schovaný, neschovaný, idem...
Keywords: POVIEDKA, ROMAN