Skalné sanktuárium Božieho milosrdenstva Ladce - hora Butkov (Misericordia, 2017)
Na hore Butkov, 11. etáži lomu zaznelo 9. júla 2012 nezvyčajné posolstvo: "Postavte na tejto hore kríž!" Novopostavený monumentálny kríž spolu so skalou, v ktorej je ukotvený, meria 12 metrov. V srdci kríža sú umiestnené vzácne relikvie dreva Svätého kríža a v otvore do skaly (relikviári) je umiestnený kamienok, ktorý sa uvoľnil pri poslednej renovácii otvoru, v ktorom stál na Golgote Kristov kríž. Slávnosť požehnania kríža sa konala 14. septembra 2013, na sviatok povýšenia Svätého kríža za účasti pátra Eliasa Vellu, známeho exorcistu z Malty, ktorý bol aj pri prorockých slovách v júli 2012, prítomní boli aj ďalší 9 kňazi a asi 150 veriacich. O niekoľko mesiacov neskôr bol na hore Butkov požehnaný pamätník pápeža sv. Jána Pavla II., pápeža Božieho milosrdenstva. Hlavným celebrantom svätej omše, 21. júna 2014, bol Stanislaw kardinál Dziwisz z Krakova za prítomnosti žilinského biskupa Mons. Tomáša Galisa a asi 30 kňazov zo Slovenska a Poľska.
Pri návšteve sestier Matky Božieho milosrdenstva z Krakova na hore Butkov v apríli 2015 sestry navrhli postaviť obdobný pamätník ako vedľa stojaci pamätník sv. Jána Pavla II.
Pamätník sv. Faustíny tvorí kanonizačný a beatifikačný obraz svätice umiestnený v monumentálnej skale, ktorý podarovali veriaci z Mysleníc (Poľsko).
Obraz priniesla 23. mája 2015 generálna predstavená Kongregácie sestier Matky Božieho milosrdenstva Petra Kowalszyk z Poľska, pred sv. omšou, ktorú na hore Butkov celebroval Don Tadeusz Rozmus z Ríma. Slávnostné požehnanie pamätníka sv. Faustíny v Skalnom sanktuáriu Božieho milosrdenstva na hore Butkov sa konalo v sobotu 12. septembra 2015 za účasti asi 1 300 pútnikov. Pamätník sv. Faustíny požehnal nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák. V skale pamätníka je vložený Denníček a tehla z hrobu svätej Faustíny, ktorú pre pamätník darovali sestry Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva z Krakova. Kríž i celý areál s pamätníkmi sv. Jána Pavla II. a sv. Faustíny v kameňolome nad Obcou Ladce postavila Považská cementáreň, a. s. Ladce.
Keywords: Náboženská literatúra