Slabosť ako výhoda - Benková, Jana (Naše Vojsko, 2021)
Kataríne vybrali rodičia meno po krasokorčuliarskej legende Katarine Wittovej, a "veštili" správne: aj v Katke drieme kus športového talentu.
Zamiluje sa do korčúľ a stane sa ľadovou hviezdou. Po niekoľkých neúspechoch a šokujúcom útoku šialenca, ktorý ju takmer zabije, sa však vo svojich dvadsiatich piatich rokoch rozhodne zavesiť korčule na klinec. Odvážne vykročí z hviezdnej bubliny, v ktorej dovtedy žila, vyrovnáva sa s realitou a hľadá nový zmysel života, no zisťuje, že na večierkoch a diskotékach ho nenájde. Spozná Lukáša, zaľúbi sa, ale strach z ľudí Katku od neho viac vzďaľuje, než ich vzájomne zbližuje.
Katarína sa snaží prekonať obavy a vyjsť z pohodlia samoty, no nájde silu otvoriť mu celé svoje srdce? Najmä kým Lukáš urobí čosi nečakané...
Keywords: Bel. pre dosp