Slovenské povesti o strašidlách - Čulmanová, Beatrica (Ikar, 2017)
Viete o tom, že čertov obraz nad hlavným vchodom do bratislavskej Starej radnice sa nedá zamaľovať, hoci sa o to pokúšal nejeden maliar? Poznáte príbeh o mníchovi z Blatnického hradu, ktorého lebka so zámkou na spodnej čeľusti je uložená v Národnom múzeu v Budapešti? A tušíte, že vo Vajnoroch sa stále rodí taká mocná vínna réva, čo porazí draka?