Smrť prekliatych : Kto odhalí rituálne vraždy v horách? - Holetzová, Katarína (Marenčin PT, 2016)
Obyvatelia horskej obce Terovce stáročia žijú podľa vlastných pravidiel. Počas osláv letného slnovratu, zaživa uhorí sestra miestneho podnikateľa. Mŕtvych tiel v horúcom lete pribúda a stopy vedú k novodobému pohanskému spolku, ktorý má prepojenie na predstaviteľov vysokej politiky. Prípad dostane mladý policajt René Juhász, ktorý nastúpil na kriminálku po sérii neúspechov. Ryšavý tridsiatnik tak musí počas svojho prvého vyšetrovania bojovať nielen s vrahom, ale aj s nevraživosťou kolegov a s vlastným strachom.