Som Baťa, dokážem to! : Inšpiratívny román o geniálnom podnikateľovi - Banáš, Jozef (IKAR, 2021)
Keď mu na základnej škole učiteľ ponúkol namiesto nedostatočnej dostatočnú, ak zreálni slohovú prácu s témou Môj sen, Tomáš odmietol: "Vy si nechajte svoju dostatočnú a ja si nechám svoj sen."