Som Baťa, dokážem to! Inšpiratívny román o geniálnom podnikateľovi - Banáš, Jozef (IKAR Bratislava, 2021)
Keď mu na základnej škole učiteľ ponúkol namiesto nedostatočnej dostatočnú, ak zreálni slohovú prácu s témou Môj sen, Tomáš odmietol: "Vy si nechajte svoju dostatočnú a ja si nechám svoj sen."
Vyjadril ho jedinou vetou: "Raz budem obúvať celý svet." O štyridsať rokov ten svet už obúval.
Ako to dokázal? Ako začal, vytrval a zvíťazil? Hlbokou vierou vo svoj cieľ, v seba samého, vo svoju vôľu a odvahu. Slovo bolo preňho predohrou činu, nekupoval mozgy a ruky ľudí, ale získaval si ich srdcia, namiesto rečí šiel osobným príkladom. Desatoro bolo preňho základným životným a podnikateľským princípom.
Podnikateľ Martin Cirbus o románe hovorí: "S touto knihou nemôžete byť neúspešný. Prečítal som veľa motivačných románov, ale tento je najlepší. Prečo? Lebo u Banáša rovnako ako u Baťu platí: Pre nás je dobré len to najlepšie!"
Keywords: Motiv. lit; všeobecne