Spencerova hora - Hamner, Earl ml (Mladé letá, 1971)
Dej románu sa odohráva v rozpätí niekoľkých mesiacov - od zimy po koniec leta - počas ktorých sa z chlapca Clayka stáva mládenec. Hĺbavý, pracovitý, citovo bohatý hrdina prežíva prvú a asi jedinú lásku ku Klarise...