Spencerova hora - Hamner, Earl ml.; Androvičová, Elena; Chovanec, Milan (Mladé letá Bratislava, 1971)
Dej románu sa odohráva v rozpätí niekoľkých mesiacov - od zimy po koniec leta - počas ktorých sa z chlapca Clayka stáva mládenec. Hĺbavý, pracovitý, citovo bohatý hrdina prežíva prvú a asi jedinú lásku ku Klarise...
Keywords: mládež; Beletria nad 10 rokov