Srdce - Amicis, Edmondo De; Gráf, Štefan; Brdlík, Zdeňek (Mladé letá Bratislava, 1970)
Denníkové záznamy žiaka talianskej základnej školy, ktorá sa stala pre desiatky detských čitateľov 'najkrajšou knihou ich detstva'.
Keywords: Taliansko; Denník; Beletria nad 10 rokov