Sťahovaví vtáci - Horelová , Eliška (Mladé letá, 1976)
Príbeh Horelovej Sťahovavých vtákov sa odvíja príchodom novej, nekonvenčnej družinárky do Hrádku. Táto mladá pražská športovkyňa a kancelárska pracovníčka nájde klubový život družinárov po svojej predchodkyni, ktorá dokonale zbridila všetkým starším deťom družinu zanedbávaním všetkých ich mimoškolských záujmov, na bode mrazu.