Stanley hľadá Livingstona - Hetmann, Frederik; Hatalová, Katarína; Linzboth, Juraj (Bratislava Mladé letá, 1985)
Aj keď Afrika patrí k najstarším kolískam ľudskej civilizácie, tento čierny kontinent bol až do devätnásteho storočia neznámy, neprebádaný, plný bielych škvŕn. Európania sa len postupne a veľmi váhavo púšťali dovnútra kontinentu, kde neraz riskovali nielen zdravie, ale aj život.
David Livingstone škótsky lekár, misionár, bojovník a americký novinár anglického pôvodu Henry Morton Stanley sú dvaja ľudia, ktorí sa natrvalo zapísali do dejín tohto kontinentu.
Kniha dáva ucelený obraz o pomeroch, ktoré vládli v druhej polovici minulého devätnásteho storočia v Európe i v Spojených štátoch, na Britských ostrovoch i na Blízkom Východe.
Ilustr. na predsádkach a tit. liste. Chronolog. tb. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dobrodružný roman; Beletria nad 10 rokov