Staré slovenské povesti I. (červené) - Michaláč, Jozef (Nestor, 2011)
Prvý diel zbierky ľudových rozprávok, ktorých korene siahajú ďaleko do minulých storočí. V zbierke sa pokúsili načrieť najmä do tých záznamov zo starej ľudovej tvorby, ku ktorým sa zberatelia a editori bližšie nedostali. Tak si môžete prečítať rozprávky ako: Anča a čert, Chudobní manželia, Múdra dcéra, ...