Stopár - Cooper, J. Fenimore; Kocian, Štefan; Schnitzer, Teodor; Kopřiva, Milan; Krupa, Viktor (Bratislava Mladé letá, 1979)
Dobrodružné romány Jamesa F. Coopera (1789 - 1851) dodnes očarúvajú deti aj dospelých. Stopár je v poradí tretí z jeho voľného cyklu piatich dobrodružných románov, ktoré do jedného celku spája romanticky ušľachtilá postava bieleho lovca Natta Bumppa prezývaného aj Lovec, Stopár, Kožená pančucha či Dlhá karabína. Spoločne so svojím indiánskym priateľom Veľkým hadom sa vydáva na ďalšiu výpravu, aby bojoval nielen proti Francúzom po boku Angličanov v ich boji o nové územia na severoamerickom kontinente v 18. storočí, ale aj proti všetkému zlému a nečestnému, slovom, proti násiliu a bezpráviu.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádkach Pozn. a vysvetl. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: dobrodružný roman -- indiani -- 18. storočie