Strieborný vietor - Šrámek, Fráňa; Rapoš, Gabriel (Bratislava Smena, 1982)
Strieborný vietor je symbol čistej nepoškvrnenej lásky k životu, vyjadruje citový a zmyslový život generácie na prelome storočia a rokov po prvej svetovej vojne, nie v dekadentnom úniku do snov, ale v oslave plného využitia ľudského pozemského šťastia.
Keywords: deti a mládež -- povojnový život; Beletria nad 10 rokov