Stroskotanci na Koralovom ostrove - Marryat, Frederick (Klub mladých čitateľov, 1985)
Keď plachetnica "Pacifik" stroskotala na pustom a neobývanom ostrove kdesi uprostred Indického oceánu, ostala na nej iba rodina Seagravova so slúžkou a starým oddaným námorníkom Readym. Ostatní námorníci zbabelo ich opustili na záchrannom člne. Neznámy ostrov im poskytol prvé útočisko, ale ako tu budú žiť?