Stroskotanci na Koralovom ostrove - Marryat, Frederick; Christovová, Draga; Cesnak, Jozef (Bratislava Mladé letá, 1985)
Keď plachetnica "Pacifik" stroskotala na pustom a neobývanom ostrove kdesi uprostred Indického oceánu, ostala na nej iba rodina Seagravova so slúžkou a starým oddaným námorníkom Readym. Ostatní námorníci zbabelo ich opustili na záchrannom člne. Neznámy ostrov im poskytol prvé útočisko, ale ako tu budú žiť?
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov