Súkromné hodiny života - Giroud, Francoise (Q 111, 1999)
Kniha významnej, žiaľ, u nás takmer neznámej francúzskej novinárky a spisovateľky je neobyčajným "denníkom" ženy intelektuálky, ktorá na pozadí vlastného životného príbehu mapuje kultúrne dianie pred druhou svetovou vojnou aj po nej, ale i v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch v centre umeleckého diania Európy vo Francúzsku. Lenže rovnako je to i nevšedné rozprávanie príbehu ženy, ktorá musí paralelne zvládnuť každodenný život profesionálky, matky, partnerky i priateľky.