Svätý Vojtech - Bagin, Anton; Šášky, Ladislav (Spolok sv. Vojtecha, 1997)
Roku 1997 uplynulo tisíc rokov od mučedníckej smrti pražského biskupa svätého Vojtecha, ktorý bol jednou z najvýznamnejších eur)opskych osobnosté 10. storočia. V tejto knihe autori popisujú trpký ale slávny život tohoto svätca.