Svorka : Pred krvavou minulosťou neunikneš - Holetzová, Katarína (Marenčin PT, 2016)
Rozprávkový zámok uprostred hôr ukrýva tajomstvo. Spomienky na jeho minulosť oživí vražda známeho podnikateľa. Všetko nasvedčuje, že ide o sexuálne motivovaný čin. René Juhász s kolegom pátrajú po nových stopách. Tie ich vracajú do obdobia, kedy zámok slúžil ako detské sanatórium. Podľa výpovedí miestnych obyvateľov v nej za bývalého režimu vychovávali detských špiónov. Chlapci, ktorí si tu písali denníky, postupne umierajú za nejasných okolností. Ide o pomstu? Kto sa rozhodol po toľkých rokoch vraždiť? René Juhász hľadá pravdu v tuhej zime. Nikto mu už neverí, ale najväčším nepriateľom je jeho povaha, ktorá ho takmer pripraví o posledného priateľa.