Synova cesta - Scharang, Michael (Štafeta, 1981)
Román o mladom murárovi Franzovi ktorý prichádza zo zapadnutej rakúskej dedinky do Viedne kde tuší svet veľkých možností. Ale realita je omnoho tvrdšia než vybájený svet.