Synovia Veľkej medvedice. 4, diel. Návrat k Dakotom Návrat k Dakotom IV. - Henrich, Liselotte Welskopf; Petraško, Ľudovít; Cesnak, Jozef (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1988)
Dobrodružný román, štvrtý diel voľnej románovej ságy Synovia Veľkej Medvedice z prostredia divokého západu. Môžete sledovať rozhodovanie indiánskeho chlapca Harku, na čiu stranu sa pridať: k belochom, alebo k Indiánom? Harka sa snaží spojiť znepriatelené kmene do boja proti spoločnému nepriateľovi, ale zároveň si uvedomuje, že starý spôsob života založený len na love bizónov sa končí, a preto uvažuje o inej perspektíve života Indiánov...
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 12r
Keywords: dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov