Synovia Veľkej Medvedice. V.. Mladý náčelník - Henrich, Liselotte Welskopf (Východoslovenské vydavateľstvo, 1988)
Dobrodružný román, piaty diel voľnej románovej ságy z prostredia divokého západu Synovia Veľkej Medvedice. Tento diel sa nesie v znamení neúprosného boja o životnú existenciu Indiánov. Belosi sa usilujú nielen o odvedenie Indiánov do neúrodných rezervácií, ale aj o ich roztrieštenie.