Synovia Veľkej Medvedice V. Mladý náčelník - Henrich, Liselotte Welskopf; Rosenbaumová, Eva; Martinská, Ružena; Cesnak, Jozef (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1988)
Dobrodružný román, piaty diel voľnej románovej ságy z prostredia divokého západu Synovia Veľkej Medvedice. Tento diel sa nesie v znamení neúprosného boja o životnú existenciu Indiánov. Belosi sa usilujú nielen o odvedenie Indiánov do neúrodných rezervácií, ale aj o ich roztrieštenie.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov