Synovia veľkej medvedice. Cesta do vyhnanstva. II - Welskopfová-Henrichova, Liselotte (Východoslovenské vydavateĺstvo, 1987)
Dobrodružný román, druhý diel voľnej románovej ságy z prostredia divokého západu. Red Jim sa pokúša nájsť poklad ukrytý v jaskyni, ale nepodarí sa mu to, pretože sa od Mattotaupu, náčelníka kmeňa Medveďov, nedozvedel presné údaje. Harka, ktorý dobrovoľne a tajne nasleduje svojho otca do vyhnanstva, varuje svoj kmeň pred blížiacim sa nebezpečenstvom a spolu s otcom sa zúčastní v boji......