Synovia veľkej medvedice Cesta do vyhnanstva II. - Welskopfová-Henrichova, Liselotte; Petraško, Ľudovít; Cesnak, Jozef (Východoslovenské vydavateĺstvo Košice, 1987)
Dobrodružný román, druhý diel voľnej románovej ságy z prostredia divokého západu. Red Jim sa pokúša nájsť poklad ukrytý v jaskyni, ale nepodarí sa mu to, pretože sa od Mattotaupu, náčelníka kmeňa Medveďov, nedozvedel presné údaje. Harka, ktorý dobrovoľne a tajne nasleduje svojho otca do vyhnanstva, varuje svoj kmeň pred blížiacim sa nebezpečenstvom a spolu s otcom sa zúčastní v boji......
Pre čitateľov od 12r
Keywords: dobrodružný román; Beletria nad 10 rokov