Šimon Skutočný príbeh rodiny bojujúcej o návrat svojho syna... - Mikolášová, Darina (Marenčin PT Bratislava, 2013)
Príbeh rodiny bojujúcej o svojho syna, z ktorého načerpáte obrovskú silu aj odhodlanie. Poznáte z relácií Modré z neba a Família RTVS.
Som moderátorkou v Rádiu Slovensko, a aj režisérkou a scenáristkou dokumentov v relácii Família v RTVS. Ako bývalá redaktorka spravodajstva som sa pri práci pred rokmi spoznala s rodinou, ktorej je venovaná táto kniha.
Rodinu Šimona Bucha pozná celé Slovensko. Nedávno totiž vysúdila historicky najvyššie odškodné od nemocnice za to, že ich syn je už skoro 7 rokov v bdelej kóme. Dostal sa do nej vinou lekárov po banálnej operácii nosnej prepážky. Zákrok podstúpil ako 16-ročný v Nitrianskej nemocnici. Osud tejto rodiny sledujem od úplného začiatku, ako sa táto tragédia stala. Robila som o nich nejednu televíznu reportáž.
Keywords: SKUTOCNY PRIBEH, BIOGRAFIA