Špinuška - Schmidt G. M., Annie (VERBARIUM, 2015)
Že kto je to Špinuška? Nuž, najšpinavšie dievčatko na svete. Jej samej to až tak neprekáža, zato veľmi dobre vie, čo si želá mamička: aby sa jej aspoň raz v živote podarilo zostať čistou. Spolu so svojím psíkom sa naozaj snaží, ale vždy jej to čosi prekazí. Vôbec nemôže za to, že raz sa jej na hlavu vyleje vedro špiny, inokedy ostrieka celú izbu paradajkovou polievkou či zaplaví polovicu mesta penou, keď sa pokúša očistiť od špiny.