Šum - Motte, Andres De La; Bratová, Mária; Putera, Augustín (Ikar Bratislava, 2013)
Henrik HP Petersson je na úteku. Prešlo už štrnásť mesiacov od chvíle, keď ho prostredníctvom záhadného mobilu vtiahli do diabolskej hry, ktorá ho takmer stála život.
No hoci teraz má všetko, čo si môže želať ľ slobodu, peniaze a minimálnu zodpovednosť ľ, nie je spokojný. Chýbajú mu fanúšikovia z Hry. Pohodlný život ho nudí, a čím väčšmi ho trápi nespavosť, tým ťažšie odlišuje fantáziu od skutočnosti. Zavše dokonca tajne zatúži, aby si ho Hra našla.
Keď sa stretne s Annou Argosovou, odrazu akoby sa mu všetko rozjasnilo. Je presne jeho typ ľ bohatá, svetaskúsená a pekná. No pod jej suverénnym zovňajškom vytuší čosi znepokojujúce. Akoby sa niekoho alebo niečoho bála. A k tomu ten jej mobil...
Rebecce Norménovej sa život zjednodušil, lebo ju už nemáta minulosť. Povýšili ju na vedúcu tímu ochrankárov a do jej života vstúpil zaujímavý muž. Napriek tomu nie je spokojná. Celý jej nový život sa jej vidí neskutočný, akoby s ňou nesúvisel.
Odrazu však doň zasiahne pisateľ webovej stránky, ktorý sa skrýva za meno MayBey a prihovára sa jej, akoby sa dobre poznali. Lenže to, čo MayBey píše, vyznieva prinajmenej znepokojujúco...
Tak ako dôsledky doliehajú na HP, Rebeccu zasa začínajú prenasledovať nezodpovedané otázky. Čo je vlastne skutočnosť? Komu možno dôverovať? A dá sa vôbec chrániť pred hrozbou, ktorá možno ani neexistuje?
Keywords: DETEKTIVKA