Švédske zápalky - Sabatier, Robert; Hirnerová, Oľga; Dobiášová, Helena; Blažo, Pavel (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1974)
Román francúzskeho autora opisuje osudy siroty Olivera - prvé sklamania, ktoré prežíva po strate svojej matky - vdovy. Čitateľ môže nazrieť do Olievierovho vnútra, kde sa skrýva strach z neznámej budúcnosti...
Keywords: Spoločenské romány