Terapia - Fitzek, Sebastian; Zahorák, Andrej (TATRAN Bratislava, 2018)
Josy, dvanásťročná dcéra renomovaného psychiatra Viktora Larenza, za nejasných okolností zmizne z ambulancie vyšetrujúceho lekára, zatiaľ čo ju otec čaká v čakárni. Lekár aj sestrička zhodne tvrdia, že tam nikdy nevstúpila. Odvtedy nikto nevie, kde sa dievča zdržiava a čo sa s ňou stalo. Doktor Larenz sa pokúša vyrovnať s tragédiou. O štyri roky neskôr sa utrápený otec odhodlá poskytnúť interview istému renomovanému týždenníku a utiahne do osamoteného víkendového domu na ostrove Parkum, aby si v pokoji premyslel odpovede. Tam ho vyhľadá záhadná mladá žena, ktorá sa predstaví ako spisovateľka a sťažuje sa, že ju sužujú bludné predstavy. Neustále sa jej zjavuje malé dievčatko, ktoré zmizlo bez stopy, podobne ako psychiatrova dcéra. Neznáma sa odvoláva na odporúčanie Viktorovho kolegu a požiada ho, aby ju liečil. Viktor spočiatku váha, lebo pod vplyvom traumatizujúcej udalosti zanechal svoju medicínsku prax, no napokon začne s terapiou, ktorá sa mení na čoraz dramatickejší výsluch...
Keywords: Krimi, detektívky; triler