Upírska akadémia: Posledná obeť 6. - Mead, Richelle; Patkolová, Gabriela (Slovart Bratislava, 2022)
Rose Hathawayová žila vždy podľa vlastných pravidiel. Porušila ich, keď utiekla z Akadémie sv. Vladimíra s najlepšou kamarátkou a poslednou žijúcou dragomírovskou princeznou Lissou. Porušila ich, keď sa zamilovala do iného strážcu - božského Dimitriho, a aj keď sa vzpierala morojskej kráľovnej Tatiane. No teraz skončila za mrežami - a dokonca za zločin, ktorý ani nespáchala. Pomôcť jej dokážu len Dimitri a Adrian, keď sa im podarí nájsť jediného žijúceho človeka, ktorý môže zabrániť jej odsúdeniu a prinútiť Morojov upriamiť pozornosť na mladú kandidátku na kráľovnú: Vasilisu Dragomírovú. Rose a Lissa sa ocitli v problémoch a zrazu sú nútené spoliehať sa na nepriateľov, lebo v priateľoch sa sklamali. Ale najviac ich ťaží otázka, či za skutočnú slobodu budú musieť obetovať to najcennejšie. Jedna druhú.
Keywords: Bel. nad 10 r; sci-fi, fantasy