Uteč, Jane! - Fielding, Joy; Kastlová, Marta; Sedlák, Jozef 1958-; Linzboth, Juraj (Bratislava Ikar, 1992)
Mladá žena, ktorá za záhadných okolností stratila pamäť, sa usiluje vypátrať pravdu, nech je akokoľvek strašná. Postupne zisťuje, že jej ide o všetko. Krok za krokom rozplieta pavučinu rafinovaného zla a uvoľňuje slučku, čo ju dusí. Svoj heroický zápas podstupuje takmer až do konca sama, obklopená nepochopením okolia i svojich blízkych. Iba nezlomná vôľa ju núti, aby sa nevzdávala a ďalej bojovala o svoj život i o bytosť, ktorá je jej najmilšia.
Napínavý príbeh, v ktorom sa ponuré šero zákerných úkladov strieda s atraktívnymi reáliami Spojených štátov, sa číta jedným dychom. Možnosť zneužitia psychiatrie a psychofarmák je stále aktuálna - a nielen v USA.
Podľahne Jane v nerovnom zápase? Vráti sa jej pamäť? Odhalí šokujúce tajomstvo a zachráni sa?
Keywords: ROMAN